NL

Swing Shift Big Band

Beste muziekliefhebber, welkom bij de Swing Shift Big Band !


Een stukje geschiedenis. Sinds 1994 swingt het op donderdagavond te Hoeilaart. Bij het ter ziele gaan van de Victors' Big band, die een kwarteeuw geleden bij de Harmonie van Kraainem-Stokkel was aangesloten, besloten enkele muzikanten om toch verder te doen en de Swing Shift Big Band was een feit.

 

Onze leuze is tot op vandaag vriendschap en jazz spelen. Combineer dit met een goede babbel met een pintje na de repetitie, in café Sportecho, aan de kerk van Hoeilaart, en je hebt de sleutel tot het succes van een hechte groep. De Swing Shift verenigt via de jazz enkele Vloemingen, Brusseleirs, des amis de la Wallonie, 2 Britten, ein Deutscher, ein Osterreicher, een paar Hollanders, een Colombiaan, een Amerikaan, en zelfs een Rus. Het jazz repertoire is zeer breed, gaande van swing, latin, blues, rock, funk en andere jazz stijlen, geïnspireerd op de muziek van grootheden als Glenn Miller, Benny Goodman, Duke Ellington, Count Basie, Sammy Nestico en veel meer recentere componisten.


Door ons internationaal karakter hebben wij natuurlijk ook contacten tot ver over de landsgrenzen heen. Dit heeft ons de mogelijkheid geboden om een aantal leuke driedaagse muzikale reizen te kunnen maken waaronder naar Kopenhagen, Dresden en de Languedoc in het zonnige Zuid-Frankrijk. Een optreden in het Tivoli park, het mooiste park in de Deense hoofdstad, een verbroedering met een lokale big band in Dresden, met bier en echte Duitse keuken of een concert onder de platanen op de jaarlijkse barbecue van de lokale petanqueclub in een Zuid-Frans dorpje tijdens een zwoele zomeravond: allemaal herinneringen van unieke, mooie muzikale momenten en nieuwe vriendschapsbanden. In eigen land treden wij jaarlijks een 10-tal maal op, waarbij de Druivenfeesten in Hoeilaart en de opening van de Maatjesfeesten op het St-Kathelijneplein in hartje Brussel vaste afspraken zijn. De opbrengst uit optredens gaat integraal naar de werking van onze Big Band.

 

De Swing Shift staat heden ten dage onder de leiding van Ivo Hendrickx, professioneel trompettist.


Indien jullie meer wensen te weten over onze Big Band, of voor het boeken van een optreden, neem dan contact op met ons.


Geniet van de jazz muziek met de Swing Shift Big Band !


Listen to our DEMO and check our NEXT CONCERTS